NL +31 (0)20 4232420 / SP +34 937 379 542 info@fortytwo.nl
In het afgelopen decennium hebben veel organisaties de keuze gemaakt om een virtuele CISO te gebruiken om deze rol te vervullen of om hun huidige CISO aan te vullen. Als beveiligingsexperts vinden wij dit een goede ontwikkeling omdat het het beveiligingsniveau van bedrijven verhoogt.

 

Wat is een Virtuele CISO?

 

Een virtuele CISO is een uitbestede beveiligingsmedewerker of bedrijf dat zijn beveiligingsprofessionals aanbiedt om uw CISO-rol te vervullen. In dat laatste geval zullen er oorgaans meer dan één persoon (part-time) remote werken.

Om preciezer te zijn, het is een externe manager op leidinggevend niveau die de strategie, de activiteiten en het budget voor de beveiliging van de bedrijfsinformatie leidt en dat programma beheert. De verantwoordelijkheid omvat communicatie, toepassingen en infrastructuur, inclusief het beleid en de procedures die van toepassing zijn.
 

7 Voordelen van een virtuele CISO

 

We hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

1. Lagere kosten
Een virtuele CISO is een effectieve en goedkope oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een alternatief voor een fulltime medewerker. De werkelijke kosten variëren op basis van uw behoeften, gemiddeld kosten ze 30% – 40% minder dan een traditionele CISO per jaar en vereisen geen van de voltijdse personeelsvoordelen.

2. Gespecialiseerde kennis
Met deze service krijgt u direct expertise op het gebied van netwerk, compliance en beveiliging – zowel in strategische richting als tactiele implementatie. Hiermee kunt u de vruchten plukken van alle kennis die een beveiligingsbedrijf heeft opgedaan tijdens hun werk in meerdere omgevingen in een breed scala van industrieën. Collectieve ervaring is een groot voordeel dat u niet zult krijgen met een traditionele eenmans fulltime CISO.

3. Geen belangenconflict
Een interne CISO is misschien geneigd om altijd in te stemmen met de IT-beveiligingsaanbevelingen van een leidinggevende om ze tevreden te houden. Een virtuele CISO zal minder bang zijn voor meningsverschillen met leidinggevenden. Met een virtuele CISO heb je een team van professionals, allemaal met hun eigen eerdere ervaringen en gedachten over oplossingen. Hun collectieve besluitvorming zal resulteren in meer focus op de best mogelijke oplossingen.

4. Maakt teams vrij
Uw interne team kan zich concentreren op de dagelijkse functies in plaats van zich zorgen te maken over governance, compliance en andere zaken die buiten hun technisch georiënteerde achtergrond vallen. Het virtuele CISO-bedrijf heeft altijd een team van professionals paraat.

5. Flexibiliteit
Virtuele CISO’s zijn niet alleen veel sneller te implementeren, ze zijn ook extreem schaalbaar. Zowel in de hoeveelheid ondersteuning als in de duur van het contract. De service kan worden afgestemd op de behoeften van uw bedrijf. Of u nu gewoon een korte termijn “fill-in” nodig heeft, een permanente CISO-oplossing of gewoon een ondersteuningselement wilt toevoegen terwijl uw interne middelen de juiste ervaring opdoen.

6. Gemakkelijke toegang tot waardevolle begeleiding
Een van de meest over het hoofd geziene voordelen voor een virtuele CISO zijn de middelen die ze meebrengen. Gemakkelijke toegang tot een heel beveiligingsteam, bibliotheek met documenten en tools om direct binnen uw organisatie te implementeren. Uw organisatie zal de beste routes realiseren om het bedrijf mogelijk te maken en te ondersteunen, terwijl de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging en inefficiëntie drastisch worden verminderd.

7. Naleving
Een virtuele CISO zorgt ervoor dat uw organisatie onmiddellijk voldoet aan de voorschriften die een interne CISO vereisen.
De service kan de verantwoordelijkheid overnemen van het beantwoorden van beveiligingsvragenlijsten, waardoor uw team kostbare tijd en moeite bespaart en mogelijk uw bestaande CISO vrijmaakt voor meer urgente projecten.

Conclusie

De rol van CISO is uiterst essentieel voor het succes van elke organisatie in het voortdurend veranderende technologische landschap van vandaag. Met de opkomst van virtuele CISO-services kunnen organisaties hun CISO-rol nu aanpassen om aanzienlijk lagere kosten, meer controle over uitgaven, toegang tot een team van professionals met verschillende achtergronden, snellere onboarding, aanvullende inspanningen voor bestaand personeel, geen belangenconflicten of vooringenomenheid, en meer ogen die waken over de veiligheid van uw organisatie. Deze oplossingen zijn het meest geschikt voor kleine en middelgrote organisaties, hoewel ook grote organisaties kunnen profiteren van de extra ondersteuning.

Neem Contact op om meer te horen over onze virtuele CISO oplossingen, prijzen, en of het iets is voor uw organisatie.