NL +31 (0)20 4232420 / SP +34 937 379 542 info@fortytwo.nl
 

Menselijke fouten zijn de zwakste schakel

 

Datalekken door menselijke fouten zijn een groot probleem, medewerkersfouten zijn volgens IDtheftcenter nog steeds een van de meest voorkomende inbreukmethodes (rapport January 2020). Dit is vooral het geval in een informatiegestuurde omgeving met hoge snelheid, waar e-mail en internetverkeer de meeste eisen aan de IT-infrastructuur voor hun rekening nemen.

 

Up-to-date blijven van huidige hack-technieken

 

De huidige hackers proberen deze kanalen te exploiteren door realistische e-mailberichten te maken of websites te compromitteren. Ze verleiden gebruikers om op links te klikken die heimelijk virussen, worms, backdoor Trojans, key-loggers en andere kwaadaardige code installeren.

Om dit soort aanvallen tegen te gaan, moeten de doelwitten – netwerkgebruikers – zich ervan bewust zijn dat er dreigingen zijn en de kennis hebben om deze te herkennen (of op zijn minst een vermoeden hebben) wanneer de vijand mogelijk bij de poort staat. Het lastige aan dit alles is dat de methoden die kwaadwillenden inzetten snel wijzigen. Alleen door dagelijks met security bezig te zijn kan je de laatste ontwikkelingen voor blijven. Al met al een tijdrovende taak. Onze beveiligings experts weten hoe en waar de knelpunten zitten en kunnen de juiste ondersteuning bieden aan deze bedrijven.

 

Terugkerende training op het gebied van veiligheidsbewustzijn

 

Naast een robuust IT-beveiligingsprogramma, is het regelmatig trainen van werknemers in beveiligingsbewustzijn over opkomende bedreigingen en nieuwe trucs essentieel. Een jaarlijk terugkerende opfristraining en deze trainingen onderdeel maken van uw onboardingstraject zijn een goed begin om uw werknemers op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen.

Als u zich zorgen maakt over hoe werknemers uw bedrijf mogelijk in gevaar brengen, neem dan vandaag nog contact met ons op. Fortytwo Security verzorgd trainingen op maat zodat deze precies aansluiten bij het kennisniveau van uw medewerkers. Of het nou gaat om een generieke beveiligingstraining of een meer diepgaandere developer training, onze experts weten waar ze het over hebben. Bescherm uw bedrijf en minimaliseer de kans op datalekken als gevolg van menselijke fouten met een van onze trainingen.