NL +31 (0)20 4232420 / SP +34 937 379 542 info@fortytwo.nl

Wat is een Vulnerability Scan?

Een vulnerability scan is een scan waarbij uw IT infrastructuur gecontroleerd wordt om kwetsbaarheden. Deze vulnerability scan wordt beschouwd als een van de beste verdedigingsmethoden tegen hedendaagse cyber bedreigingen. Een vulnerability scan maakt gebruik van een lijst reeds bekende kwetsbaarheden bij hackers, softwarefabrikanten en security professionals.

De meeste succesvolle aanvallen ontstaan door beveiligingsproblemen, misconfiguraties, standaardconfiguraties of het ontbreken van patches die de softwarefabrikant openbaar maakt, maar die de IT-afdeling niet heeft geïmplementeerd. Het vroegtijdig opsporen van deze bedreigingen is essentieel om ze aan te pakken.

Een vulnerability scan is een geautomatiseerde detectie tool die een informatiebeveiligingsprogramma waarschuwt wanneer onbevoegde wijzigingen in het systeem zijn aangebracht. Het is een cruciaal onderdeel van het handhaven van uw informatiebeveiliging en moet daarom regelmatig worden uitgevoerd.

Na de vulnerability scan ontvangt u van onze Fortytwo deskundigen een uitgebreid en gedetailleerde rapportage met de geïdentificeerde problemen. Uiteraard gestructureerd en op basis van prioriteit opgesteld.

Waarom een Vulnerability Scan?

 

Als u nieuwe kwetsbaarheden wilt ontdekken, en er zeker van zijn dat bekende kwetsbaarheden onder controle zijn? Dan is een vulnerability scan onvermijdelijk het beste recept om uw bedrijfsgegevens te beschermen. Door regelmatig op kwetsbaarheden te scannen laat uw organisatie zien hoe effectief de controles en processen om gevoelige omgevingen te beveiligen zijn. Terwijl tegelijkertijd nieuwe kwetsbaarheden worden ontdekt. Daarnaast vereist sommige regelgeving een vulnerability scan, bijvoorbeeld PCI DSS.

Voordelen

 

Het scannen op beveiligingslekken is een belangrijk onderdeel van uw beveiligingsprogramma. Maar houd er rekening mee dat een scan slechts een gedeelte is. U ontvangt een rapportage met aangetoonde kwetsbaarheden waar u mee verder kunt.
Voordeel van het uitvoeren van een Fortytwo Vulnerability Scan:

 

Onze vulnerability scan zorgt dat u complaint bent aan regelgeving

COMPLIANT AAN REGELGEVING

Afhankelijk van de industrie waarin u zich bevindt, passen veel regeringen beveiligingsregels toe waarvoor naleving van die regels een interne vulnerability scan vereist is.

Onze vulnerability scan zorgt dat u vertrouwen heeft in uw beveiligingsstatus

GEMOEDSRUST

Geruststelling en vertrouwen dat uw waardevolle gegevens zo veilig mogelijk zijn. Aanvallen van cybercriminelen, interne bedreigingen en malware worden actief bedreven.

Onze vulnerability scan zorgt dat u een realistisch inzicht heeft over uw beveiligingsstatus

REËEL INZICHT

Identificeer kwetsbaarheden met behulp van geautomatiseerde scan software voor netwerk- of toepassingsbeveiligingsprogramma’s.

Onze vulnerability scan zorgt dat uw reputatie goed blijft omdat u geen datalekken heeft

BESCHERMDE REPUTATIE

Laat zien aan uw klanten, zakenpartners, toezichthouders en leveranciers dat u cyberveiligheid serieus neemt.

Onze klanten

Waarom Fortytwo Security?

De voordelen van werken met Fortytwo:

Onze vulnerability scan worden gedaan door deskundige beveiligingsexperts met jarenlange ervaring

+ EXPERIENCE

Onze hooggekwalificeerde teamleiders hebben meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van informatiebeveiliging.

Onze vulnerability scan wordt uitgevoerd door ons team dat bezit over juiste accreditaties

VOLLEDIG GEACCREDITEERD

Ons team beschikt over een reeks accreditaties waaronder QSA, CISSP, CCSA en CISA.

Tijdens onze vulnerability scan geven wij volledige transparantie in ons werk

VOLLEDIGE TRANSPARANTIE

Wij geloven in het stimuleren en inspireren van onze klanten. Hoe meer kennisoverdracht er plaatsvindt tijdens onze samenwerking, hoe waardevoller dit is voor onze klanten. Ons team geeft volledig inzicht in de methoden, gereedschappen en configuraties die gebruikt worden om analyses voor onze klanten uit te voeren, in de hoop dat zij onze processen gemakkelijk kunnen overnemen en toepassen.

Onze vulnerability scan klanten zijn zeer tevreden over onze expertise

ZEER TEVREDEN KLANTEN

Wij leveren, op consistente basis, diensten en services die een belangrijke waarde toevoeging zijn voor onze klanten. Een sterke en duurzame relatie vinden wij belangrijk en daarom zijn wij erg trots op onze lange termijn klantrelaties.

Duidelijke communicatie

DUIDELIJKE COMMUNICATIE

In ons werk en offertes zijn er geen onverwachte verrassingen. Wij geloven sterk in overzichtelijke rapportages geschreven in begrijpelijke taal.

Onze vulnerability scan klanten zijn content met onze BUITENGEWONE SERVICE EN ONDERSTEUNING

BUITENGEWONE SERVICE EN ONDERSTEUNING

Wij dragen zorg voor uw gegevensbeveiliging. Altijd leveren wij professionele, behulpzame service en kwalitatief hoogstaande ondersteuning, zowel vooraf, tijdens als achteraf de werkzaamheden.

Hoe werken we?

We volgen een transparant werkproces:

Vulnerability scan stap 1

Start

Samen definiëren we de omvang van het project en maken we de kritieke applicaties, systemen en netwerken inzichtelijk. Een geheimhoudingsovereenkomst is onderdeel van deze stap.

Vulnerability scan stap 2

Reconnaissance

Alle benodigde informatie over de testomgeving wordt gedeeld ter voorbereiding op de volgende stap.

Vulnerability scan stap 3

Scan

We voeren een eerste scan van de applicatie of het netwerk uit. Dit doen we met behulp van een combinatie van geautomatiseerde en zelf geschreven tooling om inzicht te krijgen in het systeem en om voor te bereiden op de vulnerability scan.

Vulnerability scan stap 4

Executie

De daadwerkelijke vulnerability scan wordt uitgevoerd, tegelijkertijd wordt informatie verzameld voor verdere scanning. U ontvangt een voorlopig rapport met gedetailleerde informatie over geïdentificeerde problemen.

Vulnerability scan stap 5

Eindrapportage

Wij bieden u inzicht in de kwetsbaarheden. Om de kwetsbaarheden op een gestructureerde manier op te lossen, wordt een rapport opgesteld met een volledig geprioriteerde lijst van alle gevonden kwetsbaarheden.

Hulp Nodig bij het Tegengaan van Cyber Aanvallen?