NL +31 (0)20 4232420 / SP +34 937 379 542 info@fortytwo.nl

Over ons

Over ons

Onze waarden

Fortytwo Security is opgericht vanuit de idealen van betrouwbaarheid, toewijding en doorzettingsvermogen. Wij geloven dat onze inzet voor deze waarden én een fijne werksfeer tot een ongeëvenaard niveau van dienst en succes zal leiden binnen de industrie.

Fortytwo security deskundigen zijn bekend om hun doorzettingsvermogen

DOORZETTINGSVERMOGEN

Altijd zeer gecommitteerd om onze verplichtingen na te komen en u te helpen uw doelstellingen te behalen. Door ons toewijding, brede ervaring, expertise en doorzettingsvermogen lossen we alle uitdagingen snel op en ronden wij uw project op tijd en binnen budget af.

Fortytwo security deskundigen zijn bekend om hun betrouwbaarheid

BETROUWBAARHEID

Wij zijn een hecht team van beveiligingsspecialisten; Trouw aan onze klanten, en waar u op kunt vertrouwen. We zijn vastbesloten om een betrouwbare partner te zijn voor uw beveiligings- en nalevingsbehoeften.

Fortytwo security deskundigen zijn bekend om hun toewijding

TOEWIJDING

Als experts zijn wij continue op zoek naar verbetering, zodat we consistente compliance diensten kunnen leveren. Wij zijn toegewijd om het beste naar boven te halen en vastbesloten om te zien dat onze klanten slagen.

Leiderschapsteam


Onze drie oprichters zijn experts op het gebied van cybersecurity. Samen vormen zij een zeer divers en ervaren senior leidinggevend team. Hun technische en commerciële vaardigheden hebben zij opgedaan door jarenlange ervaring binnen verschillende omgevingen.

Vincent Ossewaarde CEO en founder Fortytwo Security

Vincent Ossewaarde

Vincent Ossewaarde is een Informatie Security Expert en lid van de adviesraad van Nederland.ICT. Vincent staat bekend om zijn kracht ingewikkelde security vraagstukken om te zetten in gemakkelijk te begrijpen terminologie. Daarom is hij een gezocht industriële spreker en schrijft hij geregeld artikelen voor IT gerelateerde vakbladen.
Vincent gebruikt zijn ruime ervaring en perspectieven van zowel technologische als security audits om bedrijven te helpen hun informatie in veiligheid te brengen.

Vincent is geregistreerd PCI QSA, CISSP en CISA.

linkedin profile
Rogier Mars founder Fortytwo Security

Rogier Mars

Rogier Mars is een expert op het gebied van informatie technologie en informatiebeveiliging met ervaring in hightech- en financiële industrieën.

Rogier heeft meer dan 200 informatietechnologie-afdelingen gecontroleerd, herzien en verbeterd. Met zijn 20 jaar ervaring op hoog niveau is Rogier een waardevolle aanvulling op ons team.

linkedin profile
 founder Fortytwo Security

Sven Brouwer

Sven Brouwer is een Informatie Security expert met uitstekende procesmanagement vaardigheden. Hij zet complexe processen eenvoudig om in taak gebaseerde activiteiten. Sven heeft talrijke beveiligingsomgevingen en -applicaties beoordeeld en heeft veel organisaties geholpen om aan nalevingsdoelstellingen te voldoen. Zijn raadgevende aanpak is eerlijk en direct en biedt klanten een unieke mix van zaken-, risico- en beveiligingsexpertise.

Sven is een geregistreerde PCI QSA, CISSP en CISA.

linkedin profile
linkedin profile
linkedin profile
linkedin profile

Waarom de naam Fortytwo Security?

De naam Fortytwo is afkomstig van ‘The Hitchhikers’ Guide to the Galaxy ‘, een prominente ‘comedy science fiction’ serie van Douglas Adams. In dit boek gaat de hoofdpersoon Arthur Dent op een reis door de kosmos. Tijdens een van zijn ontmoetingen is Dent getuige van iets heel speciaals: een computer genaamd ‘Deep Thought’ staat op het punt om een eeuwenoude vraag te beantwoorden: ‘The Great Question of Life, the Universe and Everything’.

Het antwoord dat door de computer is geformuleerd is ’42’, tot grote afschuw van alle aanwezigen. Hoe kan dit een serieus antwoord zijn? Wanneer de achtergrond van dit eigenaardige antwoord wordt uitgelegd, legt de computer uit dat het niet zozeer het antwoord is dat vreemd is, maar eerder de vraag zelf.

Het idee dat soms de vraag (in plaats van de reactie) het probleem veroorzaakt, past perfect bij de visie van de Fortytwo-oprichters. Veel andere IT-bedrijven hebben ook inspiratie gevonden in het werk van Douglas Adam. IBM noemde bijvoorbeeld hun schaakcomputer Deep Thought en het is niet ongewoon om computers en software te vinden met namen die verwijzen naar karakters zoals Zaphod, Beeblebrox, Babel Fish en Bethselamin.

De BBC heeft diverse audio-boeken en tv-series over de originele tekst gemaakt. In 2005 is het boek verfilmd met in de hoofdrol de beroemde Martin Freeman.

Hulp nodig bij het beveiligen van uw Bedrijfsdata?