NL +31 (0)20 4232420 / SP +34 937 379 542 info@fortytwo.nl

Wat is een Penetratietest?

Identificeer exploiteerbare vulnerabilities in uw systeem voordat hackers deze kwetsbaarheden kunnen uitbuiten. Een penetratietest (pentest) is een legale poging om toegang te krijgen tot uw beveiligde computersysteem. Ons team van ervaren testers gaat hierbij op dezelfde wijze te werk als hackers. Onze penetratietest biedt hierdoor een uitstekend inzicht in de actuele beveiligingsstatus van uw bedrijf.

 

Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten penetratietesten: Black, White en Gray box testen. Hierbij is de kennis over de omgeving bepalend. Bij een Black box test krijgen de testers geen informatie over het te testen systeem of netwerk. Bij White box test krijgen testers alle informatie die ze nodig hebben (broncodes, IP-adressen en netwerkdiagrammen). Een Grijze box test is een combinatie van Black en White testen, waarbij alle kennis over het systeem bekend is, maar zonder inloggegevens.

Waarom een Penetratietest?

Ponemon stelt dat meer dan 50% van de bedrijven in het afgelopen jaar slachtoffer zijn geweest van een cyber aanval. We zien steeds meer veiligheidsinbreuken en ze worden steeds gecompliceerder. Er is geen twijfel dat penetratietesten zeer belangrijk zijn binnen organisaties waar informatiebeveiliging voorop staat. Hier zijn enkele voordelen van het investeren in penetratietesten:


Fortytwo security deskundigen helpen u om te voldoen aan regelgeving

COMPLIANT AAN REGELGEVING

Beveiligingsstandaarden (zoals PCI) eist dat organisaties regelmatig penetratie testen en reviews uitvoeren op al hun systemen. De PCI DSS vereist dit zelfs na elke wijziging in het systeem. Daarnaast moeten de testen uitgevoerd worden door bevoegde testers.

Fortytwo security deskundigen helpen om u gerust te stellen over uw bedrijfsbeveiliging

GEMOEDSRUST

Geruststelling en vertrouwen dat uw waardevolle bedrijfsgegevens zo veilig mogelijk zijn. Aanvallen van cybercriminelen, interne bedreigingen en malware worden actief bestreden. U kunt weer goed slapen als Fortytwo Security u bijstaat.

Fortytwo security deskundigen helpen om u gerust te stellen over uw bedrijfsbeveiliging

REËEL INZICHT

Identificeer kwetsbaarheden die moeilijk of onmogelijk te detecteren zijn door geautomatiseerde scansoftware voor netwerk- of toepassingsbeveiligingsprogramma’s.

Fortytwo security deskundigen helpen om inzicht te verkrijgen over uw beveiligingsstatus

KENNIS STATUS BEVEILIGING

Weet waar uw bedrijf staat in termen van gegevensbeveiliging. En ken de capaciteiten die netwerkverdedigers bezitten om de aanvallen succesvol te detecteren en hierop te reageren. Net als het oude spreekwoord geldt; een ketting is slechts zo sterk als zijn zwakste link. Totdat u weet hoe aanvallers uw systeem zien, kunt u niet weten hoe ze zullen aanvallen.

VERANTWOORDING INVESTERING

Verkrijg overzichtelijk en duidelijk bewijsmateriaal die investeringen in beveiligingspersoneel en technologie te verantwoorden.

Fortytwo security deskundigen helpen om uw reputatie te beschermen

BESCHERMDE REPUTATIE

Laat zien aan uw klanten, zakenpartners, toezichthouders en leveranciers dat u cyberveiligheid serieus neemt. Met deze ultieme test doet u alles om vervelende datalekken tegen te gaan, waardoor u reputatie schade kunt vermijden.

Penetratietest services

De beste manier om de kwetsbaarheden in uw systeem te herkennen is, net als een hacker, met manuele penetratie test (ethical hacking). Onze gecertificeerde penetratietesters hanteren slimme hacking methodologien en innovatieve technologien om kwetsbaarheden op te sporen, aanvalsvectoren aan te maken en deze te exploiteren om privileges en toegang te verkrijgen.

Onze klanten voeren penetratietests uit om hun organisatie te beschermen tegen de meest actuele hacktrends. Ons team is getraind om het brein van een kwaadwillende aanvaller te repliceren en een uitgebreide set hulpmiddelen te gebruiken om deze mindset uit te voeren en te imiteren.

Wij bieden verschillende penetratietesten en diensten aan, voor web- en mobiele applicaties tot intern netwerk of externe infrastructuurtests en de beoordelingen van componenten binnen de infrastructuur van uw organisatie, zoals servers, werkstations of netwerkapparaten.

Onze Fortytwo security deskundigen hebben jarenlange ervaring

NETWERK - EXTERN OF INTERN

Onze Fortytwo security deskundigen hebben jarenlange ervaring

WIRELESS NETWERK

Onze Fortytwo security deskundigen hebben jarenlange ervaring

WEB APPLICATIE

Onze Fortytwo security deskundigen hebben jarenlange ervaring

MOBIELE APPLICATIE

Onze Fortytwo security deskundigen hebben jarenlange ervaring

FYSIEKE APPARATEN

Onze Fortytwo security deskundigen hebben jarenlange ervaring

SOCIAL ENGINEERING

Klanten van onze pentest service

Waarom Fortytwo Security?

Een pentest partner met specialistische kennis en echte ervaring is van essentieel belang om beveiligingslekken te minimaliseren. Fortytwo geniet het vertrouwen van verscheidene bedrijven wereldwijd, groot en klein, om ze veilig te stellen en helpen navigeren door het levendige cybersecurity veld.

Werk met Fortytwo en u zal profiteren van:

Onze Fortytwo security deskundigen hebben jarenlange ervaring

+ ERVARING

Onze hooggekwalificeerde teamleiders hebben meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van informatiebeveiliging. Hoewel een penetratietest gebruik kan maken van geautomatiseerde gereedschappen en procesraamwerken, richt het zich uiteindelijk op het team van testers, de ervaring die zij meenemen en de vaardigheden in het kader van een actieve aanval op uw organisatie. Zodat u een realistisch beeld heeft van uw bestaande beveiligingscontroles.

Onze Fortytwo security deskundigen zijn volledig geaccrediteerd

VOLLEDIG GEACCREDITEERD

Ons team beschikt over een reeks accreditaties waaronder QSA, CISSP, CCSA en CISA.

Onze Fortytwo security deskundigen gebruiken beproefde methoden tijdens pentesten

BEPROEFDE METHODE

We hebben een eigen benadering ontwikkeld voor risico analyses op het gebied van informatiebeveiliging. Het is meer dan een checklist van vragen en antwoorden. Onze aanpak geeft u een volledig overzicht van uw risico’s (geprioriteerd en beoordeeld) met aanbevolen oplossingen. Zodat u weet welke beveiligingsinvesteringen de grootste impact zullen hebben.

De Fortytwo security penetratietest klanten krijgen testen op maat

TESTEN OP MAAT

Wij ontwikkelen penetratietesten die perfect aansluiten bij uw bedrijfsprofiel.

Onze penetratietest klanten zijn zeer tevreden

ZEER TEVREDEN KLANTEN

Op consistente basis leveren leveren wij onze diensten en services aan onze klanten. Een sterke en duurzame relatie vinden wij belangrijk. Daarom zijn wij erg trots op onze lange termijn klantrelaties.

De Fortytwo security penetratietest klanten verschaffen wij volledige transparantie

VOLLEDIGE TRANSPARANTIE

Wij geloven in het stimuleren en inspireren van onze klanten. Hoe meer kennisoverdracht er plaatsvindt tijdens onze samenwerking, hoe waardevoller dit is voor onze klanten. Ons team geeft volledig inzicht in de methoden, gereedschappen en configuraties die gebruikt worden om analyses voor onze klanten uit te voeren. Wij hopen daarmee dat onze klanten onze werkprocessen gemakkelijk overnemen en toepassen.

De Fortytwo security penetratietest klanten zijn zeer tevreden met de samenwerking

DUIDELIJKHEID

In ons werk en offertes zijn er geen onverwachte verrassingen. Wij geloven sterk in overzichtelijke rapportages geschreven in begrijpelijke taal.

De Fortytwo security penetratietest klanten krijgen buitengewone service en ondersteuning

BUITENGEWONE SERVICE EN ONDERSTEUNING

Wij dragen zorg voor uw gegevensbeveiliging. Altijd leveren wij professionele, behulpzame service en kwalitatief hoogstaande ondersteuning, zowel vooraf, tijdens als achteraf de werkzaamheden.

Hoe we werken?

We bieden een breed scala aan beveiligingstestservices die de verdedigingsaspecten van uw organisatie testen, zowel extern als intern. Ons doel is om toegang tot uw systemen te krijgen, onze werkwijze aan te tonen en vervolgens te adviseren over het verhelpen van uw beveiligingsproblemen. Ons transparante werkproces verloopt in vier stappen:

De Fortytwo security penetratietest stap 1

Start

Samen met uw team definiëren we de kritieke applicaties, systemen en netwerken die opgenomen moeten worden binnen de scope.

De Fortytwo security penetratietest stap 2

Penetratietest

Ons ervaren team verricht hands-on interactieve pentesten met een breed scala aan aanvalsmethoden.

De Fortytwo security penetratietest stap 3

Rapportage

U onvangt gedetailleerde informatie over de geïdentificeerde problemen, een kritische risico rapportage en een uitgebreide testrapportage.

De Fortytwo security penetratietest stap 4

Post test inzichten

U ontvangt een duidelijk, makkelijk te lezen en gedetailleerd overzicht over hoe we uw systeem zijn binnengedrongen en welke vereisten nodig zijn om de kwetsbaarheden te verhelpen.

Laat uw Beveiliging niet over aan het Toeval.
Laat het Over aan Ons.