NL +31 (0)20 4232420 / SP +34 937 379 542 info@fortytwo.nl

Cyberaanvallen. We horen er allemaal over; we lezen er dagelijks over en velen van ons hebben ze meegemaakt. Elke dag worden ze een grotere realiteit voor alle bedrijven en organisaties – ongeacht de branche of grootte. Overheden, bedrijfsleiders en de media zeggen dat cyberaanvallen niet langer een kwestie zijn van óf, maar wanneer. Helaas weten de meeste bedrijven pas dat het te laat is dat ze zijn gehackt. We hebben zes manieren opgesteld waarop kleine bedrijven zichzelf kunnen beschermen tegen cyberaanvallen:

 

1. Begrijp de risico’s

Cybersecurity begint met een volledig begrip van de interne en externe kwetsbaarheden die van invloed kunnen zijn op uw bedrijf, hoe hackers toegang kunnen krijgen, inclusief hun verschillende methoden en motieven, en hoe u zwakke punten kunt identificeren.

2. Ontwikkel een beveiligingsbeleid

Leer de verschillende soorten cyberfraudeprogramma’s en veelvoorkomende bedreigingen. Definieer met dat in gedachten beveiligingsprotocollen.

3. Maak uw werknemers bewust van informatiebeveiliging

Uw medewerkers zijn de poortwachters van de informatie van uw bedrijf, waardoor ze de eerste verdedigingslinie zijn tegen het overnemen van bedrijfsaccounts. Informeer uw werknemers over signalen, wel veilige praktijken en hoe te reageren op een vermoedelijke hack. Zorg ervoor dat ze complexe, unieke wachtwoorden gebruiken en een ‘clean desk-omgeving’ onderhouden waar persoonlijke en vertrouwelijke informatie niet wordt onthuld.

4. Verifieer financiële verzoeken

Gebruik een tweestapsverificatieproces om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen aan het goedkeuren van uitgaande bedragen – het zal u helpen beschermen tegen diefstal.

5. Houd uw software up-to-date

Stel het bijwerken van uw antivirussoftware of andere beveiligingstoepassingen niet uit. Bijgewerkte software helpt u bij het beschermen tegen de nieuwste bedreigingen en helpt uw infrastructuur veiliger te maken.

6. Zorg voor een incidentresponsplan en oefen het

Net als bij een brandoefening is het van cruciaal belang om een ​​actieplan te hebben om te reageren op een cyberincident. Nog belangrijker is dat het zo moet worden geoefend dat al uw medewerkers precies weten wat ze moeten doen in geval van een inbreuk. Totdat we beter werk leveren met educatie en training op het gebied van veiligheidsbewustzijn, kan geen enkele hoeveelheid technische controles dit compenseren. We moeten ons er gewoon van bewust zijn en effectievere manieren vinden om degenen die toegang hebben tot gevoelige informatie en systemen, te onderwijzen en te informeren.

Lees meer over ‘Sterke Wachtwoorden’.