NL +31 (0)20 4232420 / SP +34 937 379 542 info@fortytwo.nl

Bij het uitvoeren van penetratietesten van webapplicaties wordt de beveiligingsintegriteit van browsergebaseerde applicaties getest. Alle potentieel kwetsbare webgebaseerde services, inclusief API’s en webinterfaces, worden gecheckt. Ons team van ervaren testers gaat hierbij op dezelfde wijze te werk als kwaadwillende hackers door te proberen de beveiliging te doorbreken en toegang te krijgen tot beschermde informatie of de interne systemen binnen te dringen. Onze web app penetratietest biedt hierdoor een uitstekend inzicht in de actuele beveiligingsstatus van uw bedrijf.  

Waarom is het verstandig om hier prioriteit aan te geven?

Met name voor bedrijven die web apps bouwen voor derden is het uitvoeren van een web applicatie penetratietest van belang. Hun eindklant moet het volste vertrouwen hebben dat de web app veilig is voor het voortbestaan van hun business. Als u kwetsbaarheden niet kunt lokaliseren en aanpakken, brengt dit uw reputatie in gevaar. Een webapplicatie penetratietest helpt om te bevestigen dat de webapplicatie presteert op het verwachte niveau van betrouwbaarheid, functionaliteit, beveiliging en prestaties. De tests controleren op kwetsbaarheden die zijn geïdentificeerd door het Open Web Application Security Project (OWASP). Het is een ‘community-effort’ project dat is gericht op het opsporen en rapporteren van de nieuwste beveiligingsproblemen van webapplicaties. Hierdoor wordt een duidelijk beeld gevormd van het risiconiveau voor uw organisatie. Daarnaast worden geprioriteerde aanbevelingen gegeven over hoe de geïdentificeerde applicatiefouten verbeterd kunnen worden.

Ontwikkelaars van webapplicaties zien de beveiliging vaak over het hoofd omdat ze zich richten op code-ontwikkeling, visueel ontwerp en app-beheer, wat volkomen begrijpelijk is. Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen van een goede website of mobiele app. Het penetratietesten van webapplicaties vult het beveiligingslek op effectieve wijze en zorgt ervoor dat al uw webapplicaties zo veilig mogelijk zijn.  

Wat is het doel?

Het doel van een penetratietest van een webapplicatie is om in te breken in een webapplicatie met behulp van penetratieaanvallen en bedreigingen. Dit doen we door gebruik te maken van een combinatie van handmatige en geautomatiseerde penetratietesten. Terwijl we testen, gaan we op zoek naar beveiligingsfouten, bedreigingen en kwetsbaarheden en benadrukken we wat ze zijn en wijzen we op manieren waarop eventuele risico’s die we identificeren kunnen worden geëlimineerd.

Elke penetratietest die we uitvoeren maken we gebruik van wereldwijd geaccepteerde industriestandaarden. Dit helpt om onze applicatie-penetratietestmethode te bepalen. Het onderliggende raamwerk is minimaal gebaseerd op het Open Web Application Security Project (OWASP), maar we gaan verder dan het oorspronkelijke raamwerk zelf om ervoor te zorgen dat goed afgeronde en diepgaande tests plaatsvinden.

Webapplicaties zijn bijzonder kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf, aangezien ze inherent zijn ontworpen om toegankelijk te zijn voor het internet. Hoewel geautomatiseerde scanners controleren op bekende kwetsbaarheden, zijn ze niet in staat om echte bedrijfsrisico’s in te schatten. Onze beveiligingstests voor webtoepassingen helpen om het risico op gegevensinbreuk te verlagen, de productiviteit te verbeteren, uw merk te beschermen en de ROI van uw webapplicatie te maximaliseren.

Vraagt u zich af of uw web app wel goed beveiligd is tegen aanvallen van buitenaf? Spreek met onze technische experts. Neem hier contact op.