NL +31 (0)20 4232420 / SP +34 937 379 542 info@fortytwo.nl

Nu de deadline van de Global Data Protection Regulation (GDPR) snel nadert, blijven veel bedrijven totaal onvoorbereid op de komende GDPR. Technologie-adviesbureau Gartner voorspelt dat eind 2018 meer dan de helft van de bedrijven nog steeds niet volledig aan de eisen zal voldoen.

Bedrijven worden geconfronteerd met een gevaarlijke combinatie van toenemende cyberveiligheidsbedreigingen en een steeds groter wordende kloof in de vaardigheden en mankracht die nodig zijn om ze te identificeren en te bestrijden. Weten hoe u de leiding kunt nemen bij het identificeren en analyseren van bedreigingen, het opstellen van strategische beveiligingsplannen en het waarborgen van naleving, vereist het juiste niveau van expertise. Veel bedrijven, vooral kleine en middelgrote bedrijven, hebben het simpelweg niet.

Met nog een jaar te gaan tot de implementatie is de inzet nu hoger dan ooit. Het zal duidelijk wat tijd kosten om die leemte op te vullen en je voor te bereiden op de AVG. Maar als er momenteel geen talent en middelen beschikbaar zijn, wat moeten bedrijven dan doen?

 

Start met virtuele CISO-service (Chief Information Security Officer)

 

Misschien wordt het tijd om een ​​minder traditionele benadering te overwegen. Er zijn veel redenen om een ​​virtuele CISO te overwegen. Wil je begeleiding en advies, heb je een tussenoplossing nodig of wil je er zeker van zijn dat je alleen betaalt voor wat je echt nodig hebt, dan kan een virtuele CISO uitkomst bieden.

Een virtuele CISO is een flexibele, beheerde detectie- en responsservice voor uw AVG-nalevingsbehoeften. Dit kan een enorm waardevolle optie zijn voor elke organisatie die de uitdaging aangaat om de cyberveiligheid te verbeteren met een krap budget. Door een ervaren cyberbeveiligingsprofessional in te schakelen wanneer dat nodig is, kunnen bedrijven het gebrek aan middelen effectief overbruggen om essentiële hulp te krijgen bij het plannen en uitvoeren van een succesvol cyberveiligheidsplan.

Voor kleinere bedrijven is het simpelweg niet logisch om te investeren in een fulltime CISO als u een virtuele CISO kunt inhuren en de specialistische vaardigheden kunt verwerven die u nodig hebt om een ​​strategisch overzicht op te stellen en het grote plaatje te leveren. U hoeft zich geen zorgen te maken over voordelen of maandelijkse overhead.

Het is een flexibele oplossing. U kunt een provisie instellen voor een bepaald aantal uren, u kunt iemand op projectbasis inhuren en / of u kunt zelfs een deel van de ondersteuningsuren kopen en deze gebruiken wanneer u ze nodig heeft. Het is een manier om voor een fractie van de kosten het topje van beveiligingstalent te bemachtigen. En het is volledig schaalbaar. Als je besluit dat je een fulltime CISO nodig hebt, kun je de virtuele CISO zelfs vragen om je te helpen bij het maken van een op maat gemaakte jobspecificatie en vervolgens kandidaten te screenen en te interviewen.

Een gekwalificeerde virtuele CISO zal volledig op de hoogte zijn van de nieuwste best practices. Ze hebben ervaring met het omgaan met een breed scala aan scenario’s en ze zijn goed geplaatst om uw interne beveiligingspersoneel op te leiden.

 

Wacht niet tot het te laat is

 

Veel bedrijven worden gedwongen een steeds groter deel van hun budget te besteden aan opruimen na incidenten. Een virtuele CISO kan van onschatbare waarde zijn als brandweerman, maar wacht niet tot het ergste gebeurt. Een diepere duik in mogelijke kwetsbaarheden, en nu ondersteuning met een herstelplan, kan uw organisatie op de lange termijn veel tijd en geld besparen.

Onthoud dat naleving van de AVG niet van de ene op de andere dag kan worden bereikt. De uitgebreide verbeteringen op het gebied van gegevensbeveiliging die krachtens de verordening vereist zijn, zijn alleen haalbaar met een langetermijnstrategie. Als tekortkomingen in de gegevensbeveiliging niet tijdig worden aangepakt, kan dit leiden tot aanzienlijke financiële sancties en reputatieschade. Een virtuele CISO kan het deskundige inzicht en het onpartijdige advies bieden dat nodig is om de voorbereidingen voor de AVG te ondersteunen.

Lees meer over bereid je organisatie voor op de AVG