NL +31 (0)20 4232420 / SP +34 937 379 542 info@fortytwo.nl

Cloud is tegenwoordig een van de grootste trends en technologieën vanwege de uitzonderlijke voordelen. Migratie van mobiele, web- of desktop-gebaseerde applicaties naar de cloud, stelt organisaties in staat om verbonden te blijven met hun doelmarkten doordat ze altijd en overal toegang hebben tot de applicatie via internet. De snelle acceptatie van een cloudplatform stelt bedrijven in staat om nauwkeurig zakelijke beslissingen te nemen door in realtime toegang te krijgen tot hun gegevens.

Als u nieuw bent in de cloudtechnologie, volgen hier enkele inzichten over cloudmigratie die uw bedrijf zullen optimaliseren.

 

Wat Is Cloudmigratie?

 

Cloudmigratie is een proces van gedeeltelijke of volledige implementatie van de IT-bronnen, gegevens, services, digitale activa, applicaties of andere zakelijke elementen van een onderneming op een cloudplatform. Het is een fusie van een on-site IT-infrastructuur met een externe cloudinfrastructuur. De gemigreerde middelen zijn beschikbaar achter een firewall van de cloud. 

Voordelen van Cloudmigratie

 

1. Schaalbaarheid
In de beginfase zijn organisaties duidelijk over hun cloudinfrastructuurbehoeften, maar hoe zit het met toekomstige vereisten. Groeiende bedrijven hebben meer ruimte nodig in een cloudomgeving om aan de toenemende eisen te voldoen. Cloud is onvermijdelijk een ideaal platform voor bedrijven met een fluctuerende markt. Maak gebruik van cloudgebaseerde services om uw operationele en opslagbehoeften van IT-infrastructuur te vergroten of te verkleinen volgens veranderende situaties.

2. Automatisering van software updates
Software-update is geen hoofdpijn meer voor bedrijven, aangezien de applicatie wordt gehost op een off-premise server. Nu wordt deze klus geklaard door uw cloudserviceprovider. Ze rollen regelmatig software-updates uit met de nieuwste technologie. Bedrijven hoeven zich dus geen zorgen te maken over het onderhoud van hun IT-infrastructuur en de daarmee gepaard gaande kosten.

3. IT-kosten verlagen
Het is niet nodig om dure systemen en apparatuur aan te schaffen. Organisaties kunnen de server- en infrastructuurcapaciteit van de cloudserviceprovider gebruiken en betalen voor wat ze gebruiken. Tijdens de piekuren kunnen bedrijven vragen om meer gebruik van IT-middelen van derden, zoals hardware, server en infrastructuur. De resources kunnen naar beneden worden geschroefd wanneer ze niet langer nodig zijn. Daardoor helpt het organisaties ook bij het verlagen van de kosten van beheer en onderhoud van IT-middelen.

4. Disaster Recovery
Gegevensbescherming is de kernbehoefte van organisaties. Het is een integraal onderdeel van de bedrijfscontinuïteit. Cloud maakt een back-up van de gegevens op een beveiligde locatie en beschermt deze tegen plotselinge stroomuitval, natuurrampen of andere crises. Bedrijven hebben eenvoudig en snel toegang tot hun gegevens vanuit de cloud zonder dat de bedrijfscontinuïteit of productiviteit in het geding komt.

5. Verbeterde toegankelijkheid
Cloudgebaseerde gegevens en applicaties zijn over de hele wereld toegankelijk. Zodat werknemers overal en altijd hun werk kunnen doen met behulp van de applicaties via hun smartphones of tablets. Ze hebben toegang tot alle vereiste gegevens terwijl ze thuis werken, klanten op kantoor bezoeken of andere werkzaamheden op het veld uitvoeren. Het vergemakkelijkt de balans tussen werk en privé voor werknemers en verhoogt hun productiviteit.

6. Documentbeheer
Omdat de cloud alle documenten centraal opslaat, kunnen alle gebruikers alleen de nieuwste versie zien. Gebruikers kunnen vereiste details in het document bewerken en deze alleen in de cloud opslaan. Het vermijdt de puinhoop van conflicterende bestandsinhoud, titels en formaten.

7. Gegevens beveiliging
U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw gegevens kwijtraakt als uw laptop wordt gestolen of als uw computer is gecrasht. Door de gegevens in de Cloud op te slaan, zijn deze vanaf elk apparaat toegankelijk. Om te voorkomen dat uw gegevens in verkeerde handen vallen, kunt u met de cloud de gegevens ook op afstand van uw machine wissen.

Alle bovenstaande voordelen geven aan dat de cloud het zakelijke landschap van kleine tot grote ondernemingen heeft veranderd. Overschakelen naar een cloudplatform biedt zeker bedrijven met een versnelde bedrijfsgroei, een snellere time-to-market, kosteneffectiviteit, een uitgebreid computerportfolio en nog veel meer.

Fortytwo biedt services voor cloudmigratie op basis van uw zakelijke behoeften. Neem contact op met ons team om uw applicatie te migreren naar de cloudinfrastructuur voor geavanceerd beheer en beveiliging van uw IT-resources.

Lees meer over hoe u uw gegevens in de cloud beveiligt